Dans-de-deschidere-nuntaFiecare eveniment din viata noastra este special si se deosebeste printr-o profunda incarcatura emotionala si spirituala. In cultura romaneasca nunta are un loc aparte, insemnand mai mult decat rochie si costum in tendinte sau petrecere fastuoasa. Este a sasea taina a bisericii, prin care mirele si mireasa primesc harul dumnezeiesc ce sfinteste legatura dintre ei.

 
Insa dupa acest moment emotiile incep usor sa se risipeasca si se impletesc cu acordurile instrumentelor muzicale de la primul dans. Este momentul pe care l-ati asteptat, l-ati visat si l-ati planuit impreuna in mii de detalii. Ati analizat fiecare aspect, ati pregatit totul cu grija si ati ales deja una dintre cele mai bune formatii de nunta din Iasi. Este timpul sa alegeti melodiile prin care evenimentul va prinde viata, vor intretine atmosfera si ii va incanta pe invitati.

 

Cele mai multe formatii din Iasi va vor oferi sfaturi in alegerea celor mai antrenante melodii, dar si in alegerea melodiilor pentru momentele cheie ale serii. Pentru a crea o atmosfera pe placul tuturor invitatilor, reuneste vechiul si noul in lista de melodii, alege melodii traditionale romanesti, dar si melodii nemuritoare din repertoriul national si international. Melodiile populare romanesti poarta farmecul traditiei si insufletesc dansuri cu totul si cu totul deosebite. Dansul miresei, hora, sarba sunt dansuri nuptiale pastrate de zeci de ani, apreciate in prezent si emblematice pentru viitor.

 

Un exemplu de dans nuptial apreciat in toate zonele tarii este perinita. Este considerat un dans al dragostei si al sarutului si este originar dintr-un sat din judetul Prahova. In trecut se juca in noaptea nuntii in jurul unui car in care era asezata zestrea miresei, dar cu timpul obiceiul s-a schimbat si jocul se executa in jurul unui simbol al zestrei, perna sau perina (de unde si numele de „perinita”). Obiceiul a evoluat si s-a raspandit rapid pe tot cuprinsul tarii.

 

Muzica si dansul reprezinta sufletul petrecerii de nunta. Melodiile din perioade diferite vor fi apreciate atat de catre cei mai in varsta, pentru ca isi vor aminti de clipele de odinioara, cat si de cei tineri.
Melodii vechi si noi, muzica populara sau usoara, dansuri antrenante, toate vor capata stralucire cu o formatie de nunta din Iasi potrivita. Andrei Balan&Orchestra este o formatie din Iasi ce va sta la dispozitie pentru crearea unei atmosfere de vis.

Muzica de nunta, metoda de cunoastere a oamenilor

Muzica de nunta si atmosfera evenimentului

Muzica pentru nunti si muzica pentru muzica

Ce formație se potrivește la nunta ta?

Despre comunicarea cu formatia de nunta

Care este muzica de nunta ce prinde la toata lumea?