Formațiile pentru nunți au, după părerea unora, o viață ușoară, cu două nopți de muncă pe săptămână și bani cu ghiotura, că doar se știe că-n lăutari se aruncă bani mai ceva ca-n statul român. Ei bine, de-ar fi așa de ușor, tare ne-am mai bucura și noi, că nu ne-or prisosi niște zile libere așa, când tot omul muncește, măcar că noi trudim când restul lumii se lăfăie în libertate! Dar formațiile pentru nuntă nu ies din pământ doar când e rost de nuntă, ca în restul zilelor să stea ascunse și să huzurească!
Nu, formațiile pentru nuntă au de repetat, în primul rând, iar acesta este cel mai evident aspect al vieții noastre. Ceea ce e mai greu de dibuit este ce să repetăm? Că la câți oameni ne roagă să le însuflețim nunțile, nici n-am avea cum din trei cântece să mulțumim pe toată lumea! Formația pentru nuntă are un repertoriu mult mai variat și mai vast decât o formație obișnuită, care cântă un singur gen de muzică, acela care-i place, iar cine nu agreează ce fac ele pe scenă e poftit să nu se prezinte la concert! La nuntă, omul vine din obligație, deci măcar muzica să-i fie pe plac!
Așa că să alcătuiești un repertoriu cât mai bogat și cât mai variat este marea provocare cu care ne întâlnim; să fim la curent cu ce se ascultă, cu ce provoacă plăcere și cu ce irită, să ne dăm seama, după fața omului, uneori, ce fel de muzică-i place… Aici stă munca noastră cea de toate zilele, când nu stăm prin sala de repetiție să ne perfecționăm haru; pentru că să vă mai spunem o treabă: talentul nu este nici jumătate din rețeta succesului. Trebuie să știi să lepezi lenea când e cazul și să trudești până când muzica chiar reușește să gâdile în mod plăcut timpanul!