Care este muzica de nunta ce prinde la toata lumea?

Întrebarea aceasta este, probabil, una dintre cele mai grele cărora trebuie mirii să le aducă răspuns. Într-adevăr, alaiul de la nuntă este unul foarte pestriț. Oamenii vin din fel de fel de medii, iar singurul lucru care e unește este fie gradul de rudenie, fie faptul că-i cunosc pe miri. Nu vorbim despre un grup omogen, cu gusturi muzicale comune, ci de persoane care provin din cele mai diverse medii. Probabil că nunta este singurul loc în care iubitorii muzicii populare și amatorii de metal joacă în aceeași horă, la propriu. Misiunea mirilor, când aleg muzica, este de a găsi o formație și un set de genuri muzicale care să încânte pe toată lumea.

Aici, munca trebuie împărțită cu artistul sau cu formația. Fiecare ansamblu muzical are un anumit repertoriu limitat, dar beneficiază și de o experiență foarte îndelungată, cunoscând care sunt cântecele și genurile de succes la nunți. Ascultă ce au de spus, dar și ce au de cântat, pentru că ei știu ce pune o petrecere în mișcare sau ce o strică. Sfatul lor este unul profesionist, documentat și bine argumentat, de fiecare dată. Aprecierea, în schimb, ține numai și numai de tine, așa că o audiție este chiar recomandată înainte de a contracta muzicienii.

Repertoriul este stabilit de miri și de formație, împreună. Lucrul acesta depinde, într-o oarecare măsură, și de noroc. Depinde cât de bine îți cunoști invitații. Șansele ca muzica să iasă bine sunt mai mari dacă grupul este mai restrâns și mai apropiat atât ca vârstă, cât și ca pasiuni și interese. Toată lumea nu va fi niciodată mulțumită, așa că nu fi prea dur cu tine însuți dacă vezi doi oameni care se plâng de muzică. Dacă toți ceilalți se distrează bine, atunci ai făcut alegerea cea mai bună!