Muzica de nunta, o întreaga lume de optiuni

Când vine vorba de muzica pentru nuntă, majoritatea oamenilor consideră că în afară de lăutari nu mai există mare lucru. Ei bine, sunt atâtea nunți câte cupluri și atâtea tipuri de cântări câte sunt nunți. Muzica este o formă de artă, ceea ce înseamnă că este caracterizată de unicitate, de originalitate, de capacitatea de a transmite exact emoția care te face pe tine să vibrezi. Cred că fiecare persoană în parte are, undeva, în lume, o operă de artă care i se potrivește perfect, care îi vorbește pe limba sa, care a fost sau va fi concepută numai și numai pentru sufletul ei.

Discuția cu o formație pentru nuntă trebuie să pornească de la o descriere a personalității mirilor. Nu vă temeți să vorbiți despre ce vă place și despre ce doriți să ascultați. O formație de nuntă trebuie să știe să se adapteze și să poată interpreta orice, de la muzică de cameră la muzică populară și de la cântece lăutărești la heavy metal. Ei bine, aici poate exagerez și eu puțin, dar, pe de altă parte, n-o să vrea nimeni repertoriul Burzum la nuntă. Nu de alta, dar acolo mai vin și rude care poate nu sunt obișnuite cu atmosfera creată de asemenea genuri muzicale.

În fine, cere o audiție înainte de a angaja o formație sau un interpret pentru nunta ta. Ascultă chiar tu ce are de oferit fiecare, ca să nu ai parte de surprize neplăcute. Nu stă nimeni, la propria nuntă, să dea indicații prețioase formației. Acestea se dau înainte, pentru ca totul să fie perfect în ziua ta mult visată. Comunicarea este, până la urmă, soluția tuturor problemelor. Muzica ideală e posibil să fie chiar la doi pași de tine și poate să se audă chiar la nunta ta, transformând-o într-o experiență cu atât mai plăcută și mai de neuitat.