Cat de importanta este formatia de nunta?

Iașul este plin de formații pentru nunți, iar concurența este acerbă. Toată lumea știe că nuntă fără lăutari nu se poate! În zilele noastre, la nuntă nu cântă numai lăutarii; de fapt, formațiile pentru nunți au ajuns să fie foarte adaptate și să poată cânta multe genuri de muzică. Aceasta este și diferența între o formație de concert și una pentru nuntă. Prima cântă doar un gen de muzică. Cealaltă le poate cânta pe toate. Să poți interpreta orice între muzica populară și heavy metal nu este lucru ușor. Cântăreții din trupele pentru nunți sunt foarte bine pregătiți și antrenați în arta muzicală.

Cu toate acestea, orice formație pentru nunți va avea o specializare, un gen la care se pricepe cel mai bine. În spiritul tradiției românești, de obicei, această specializare este muzica populară. Nu este, însă, o regulă, astfel că dacă îți dorești ca formația ta să interpreteze la potențialul ei maxim, va trebui să asculți cu atenție artiștii și să-i alegi pe cei care se pricep cel mai bine la muzica pe care ți-o dorești. Calitatea muzicii este foarte importantă la o nuntă; lumea vine să danseze, nu doar să bea, să mănânce și să bârfească.

Prin urmare, formația pentru nuntă este cea care pune petrecerea în mișcare și face ca oamenii să se distreze suficient de bine. De aceea, alegerea formației pentru nuntă este, poate, la fel de grea ca alegerea localului în care vei petrece. Este elementul care, simțind atmosfera generală din sală, poate să aducă buna dispoziție tuturor. Muzica este, până la urmă, un limbaj emoțional care atinge sufletele tuturor, de la mic la mare. Ea trebuie să îți facă invitații să laude nunta la care se află și să își amintească de ea cu drag. Tu, la rându-ți, te vei simți împlinit, știind că ai reușit să organizezi o nuntă cu muzică bună!