Ce muzica se potriveste la nunta ta?

Înainte de a căuta un interpret sau o formație pentru nunți, gândește-te bine ce fel de muzică se potrivește evenimentului tău. Aici trebuie să iei în calcul mai mulți factori, mai ales gusturile invitaților, care aproape sigur că nu se vor potrivi cu ale tale. Prin urmare, trebuie mulțumit fiecare. Ceea ce înțelegi tu prin muzică ”pentru toată lumea” s-ar putea să fie erezie pentru cineva care dincolo de muzica populară nu vede altceva ce poate uni sufletele oamenilor. Vrând, nevrând, va trebui să găsești o formație sau un interpret care să poată să se adapteze și să cânte mai multe genuri de muzică.

În mod normal, orice interpret specializat în nunți are un repertoriu surprinzător de mare, care pornește de la muzică lăutărească și ajunge chiar la muzica clasică. Nu toți sunt, totuși, la fel de buni în a interpreta toată această varietate de genuri. Așadar, cel mai bine este să faci cumva rost de o audiție.

Mulți interpreți au canale pe YouTube, așa că nu este greu să auzi muzica lor din confortul casei tale. Nu te oprește nimeni să ceri o audiție personală, dacă vrei să fii 100% sigur. Nu te teme, interpreții sunt dornici să-și arate talentul; doar asta este marfa pe care o vând! Acum că te-ai hotărât asupra genului și asupra interpreților pe care-i vei chema la nuntă, e vremea să faci repertoriul! Ai grijă să alegi piese pe care interpreții le pot cânta. Sigur că poți să le dai timp să învețe anumite melodii; le prinde bine și lor, te ajută și pe tine. Dar acest lucru necesită repetiții îndelungate și tot nu poți fi foarte sigur că iese bine când contează. Drept urmare, ar fi bine să aduni o listă cât mai lungă de piese, pentru ca viitorii tăi cântăreți să aibă de unde alege ceea ce pot interpreta mai bine!