Muzica îl face pe om... fericit!

Este un motiv pentru care muzica ajunge să fie prezentă la toate zilele importante ale oamenilor. Este vorba de același motiv pentru care există muzică despre absolut orice. Ea are darul de a capta emoții și de a le păstra intacte, pe măsură ce le transmite de la om la om, de la strămoși la contemporani, de la noi către cei ce vor veni în urma noastră. Muzica de la nuntă este exemplul perfect de emoție cristalizată în note. Ea duce hora înainte, duce mirii spre altar, spre viitor, spre prima lor noapte împreună și spre restul vieții lor frumoase. Muzica aduce împreună oamenii adunați spre a-i celebra pe tinerii căsătoriți.

Muzica de nuntă este cea care trebuie să-i facă pe miri să tresalte de bucurie și pe invitați să-i înțeleagă și să empatizeze cu ei. Alegerea muzicii de nuntă trebuie făcută după criterii cât se poate de riguroase. Sigur, ea e plăcere curată, dar la cât de mult diferă preferințele oamenilor în materie de muzică, este foarte greu să împaci pe toată lumea și, mai ales, să-i ridici pe toți de la masă. Ducându-i pe ringul de dans. Primul vals este al mirelui și al miresei. Restul nunții este al invitaților, care trebuie să se simtă cât mai bine.

În definitiv, muzica de la nuntă reprezintă transpunerea în plan fizic a bunei dispoziții aferente unirii dintre două suflete. Acea bună dizpoziție trebuie tradusă într-un limbaj muzical și estetic accesibil și inteligibil pentru fiecare categorie și tipologie umană prezentă la nuntă. Unora le poate părea oarecum simplă această muzică; în realitate, este foarte expresivă, iar interpretarea ei este cea care o face cu atât mai lesne de înțeles pentru ascultători. Cheia succesului unui eveniment fericit din viața ta este buna dizpoziție a tuturor celor care participă la el, așa că va trebui să te gândești chiar la toată lumea când alegi interpretul și muzica pentru nuntă.