Muzica traduce natura pe intelesul oricui

Odată cu venirea toamnei, liniștea de până acum este înlocuită, puțin câte puțin, de tumultul prefacerii naturii. Arborii prind a cânta, cu vântul ținut în brațe de frunze verzi. Vezi tu, inspirația șade acolo, afară, în inima naturii. Membrii formațiilor pentru nunți cutreieră codri și munți, câmpii, chiar parcuri, în căutarea acelei legături cu stihiile care îi ajută să traducă limbajul lor în note pentru auzul celor ce iubesc muzica omenească. Da, muzica făcută de om este, de fapt, o simplă traducere a limbajului găsit în jurul său. Aici este talentul muzicianului, în capacitatea de a asimila sunetele ce-l înconjoară și de a le rearanja într-o formă coerentă, care în același timp să transmită emoție pură celui ce ascultă.

O bună formație pentru nunți trebuie să țină cont de tematica fiecărui eveniment. E ca și când ai prelua un mesaj și ar trebui să-l traduci în limba unui grup de oameni. Fiecare grup vorbește altă limbă, iar formația pentru nunți trebuie să le cunoască pe toate. Așa se explică faptul că de fiecare dată oamenii percep aceleași emoții, chiar dacă mesajul, adică muzica, sună complet altfel. La fiecare cântare, suntem datori să ajungem să cunoaștem oamenii pe care îi desfătăm cu muzica noastră.

Cel mai bun profesor de muzică este, așadar, experiența. Vorbim despre experiența în citit realitatea înconjurătoare și în a înțelege dorințele celor care doresc să-i asculte povestea și să-i soarbă emoția. Formațiile pentru nuntă au capacitatea de a privi adânc în sufletul omului, pentru că doar așa poți afla ce-l sensibilizează. O formație pentru nuntă nu este doar un grup de interpreți, ci un personaj colectiv care ajunge să-ți fie prieten, să te cunoască și să-ți ofere ceea ce dorești tu de la muzica ei, pentru a transforma evenimentul pe care-l animă într-o experiență cât mai completă pentru participanți.