Bunicii, puntea spre copilarie

De multe ori uitam cat de importanti si valorosi ne sunt bunicii, oamenii darnici si buni ce pastreaza in sufletul lor momentele de pret si invataturi ce doresc sa ni le impartaseasca. Celebra vorba “Daca nu ai un batran, sa iti cumperi” devine din ce in ce mai adevarata cu fiecare zi din viata mea deoarece nu as fi ajuns unde ma aflu astazi fara sprijinul neconditionat si sfaturile bunicilor mei.

Bunicii sunt considerati niste ingeri pazitori ce ne ocrotesc tot timpul cu gandul si ne ajuta sa continuam drumul anevoios pe care noi il numim viata. Ne iubesc fara sa ceara nimic in schimb, ne ajuta fara sa astepte multumire, ne sunt alaturi si ne insenineaza zilele cu vorbe de duh ce sunt menite sa sublineze importanta si frumusetea vietii. Ce am fi fost noi daca nu am fi avut bunici care sa ne invete, sa ne sfatuiasca, sa ne certe si sa ne iubeasca?

Viata are un mod ciudat de a ne arata sensul si frumusetea acesteia, dar o face mereu cu ajutorul bunicilor nostri. Fie ca ne dam seama la timp de insemnantatea lor pe acest pamant sau ne dam seama prea tarziu de importanta mainilor calde si a privirii pline de iubire, bunicii ne vor determina sa realizam lucruri de care nu credem ca suntem in stare. Ne vor determina sa devenim mai buni in aceasta lume nebuna, ne vor semana drumul vietii cu cele mai frumoase poame ale intelepciunii si ne vor ajuta sa construim un univers bogat de sentimente si invataminte.

Dragi imi sunt bunicii si mereu ii voi iubi cu sinceritate, fara regrete. Mi-au fost alaturi si m-au sustinut sa cred in visul meu, sa dau viata celor mai frumoase dorinte si sa apreciez insemnatatea vietii si a familiei cu fericire. Bunici, chiar daca mai uitam sa o spunem sau suntem ocupati cu lucruri zilnice, va iubim si ne dorim sa fiti cat mai mult timp langa noi, sa ne presarati bunatate peste suflet, sa ne dati intelepciune si sa ne asteptati mereu in prag cu o vorba buna!