Daca muzica nu e, nimic nu e

Reinterpretarea celebrei fraze din „Cel mai iubit dintre pământeni” (Marin Preda) se potrivește atât de bine chiar dacă înlocuim dragostea cu muzica. În fond, ambele sunt purtătoare de bine și de frumos, purifică sufletele și alungă cotidianul din viețile noastre. W. Shakespeare spunea că „dacă muzica este hrana dragostei, atunci pornește să cânți.” Și am pornit. Încă din primii ani ai copilăriei muzica a fost pentru mine dragoste și dragostea, muzică. Iubesc cântecul românesc de când mă știu și îmi face deosebită plăcere să pun în versuri și pe note tradițiile și obiceiurile românești și viața satului așa cum era odată, să le cânt cu o imensă bucurie în suflet.

După cum știți, am moștenit dragostea pentru muzică de la bunicii și părinții mei, iar inițierea mea în muzica de nuntă a început încă de când mergeam cu bunicul la nunțile din sat. Acolo am văzut ce înseamnă să cânți în fața atâtor oameni, să întreții atmosfera și să te asiguri că toată lumea e receptivă la melodiile tale, fie că sunt cântece populare sau melodii în vogă în acea vreme. Atunci mi se părea că munca lor e ușoară, însă atunci când am cântat pentru prima dată alături de formația mea de nuntă din Iași, am văzut că în spate este multă muncă și zeci de pregătiri. Însă bucuria este de fiecare dată aceeași și răzbate cu fiecare „chiuială, măi”.

Chiar dacă atunci doar visam, Andrei Balan&Orchestra a devenit astăzi o formație de nuntă din Iași care știe să se ridice la înălțimea așteptărilor mirilor, a invitaților și a tuturor celor care ne ascultă cu diferite ocazii. Toți membrii echipei au experință în muzică și mânuiesc instrumentele ca nimeni alții. Suntem o formatie din Iasi care a participat la numeroase evenimente atât din Iași, cât și din alte orașe ale țării. Am cântat și am creat evenimente de neuitat, iar satisfacția ne era cu atât mai mare cu cât citeam fericirea de pe chipul mirilor și bucuria de pe buzele invitaților. Te invit să ne cunoști și să mă asculți.