Hoinar pe ulitele copilariei

„Fa-te, suflete, copil
Si strecoara-te tiptil
Prin porumb cu mot si ciucuri,
Ca sa poti sa te mai bucuri.”

Cand esti copil, totul este bucurie. Timpul se masoara in jocuri pe ulita si salturi pe campuri parfumate, in versuri de leagan si cantece de voie buna. Copilaria poarta aroma florilor de vara, gustul placintelor proaspat scoase din cuptor si farmecul povestilor spuse la gura sobei. (T. Arghezi)

Mi-am lasat gandul sa hoinareasca prin cutia cu amintiri si sufletul sa tresara la cea mai mica adiere a vremurilor de altadata. Cu fiecare gura de aer simt tot mai mult aroma toamnei si pictez ca prin vis fiecare chip drag ce mi-a fost alaturi. Aici, prietenii din copilarie, cu care imparteam nu doar cele mai creative jocuri si cele mai nastrusnice idei, dar si portii de mancare. Ma vad prins in joc si alerg nestingherit dupa fluturi printre sanzaiene. Zambetul ma insoteste pretudindeni, la fel si prietenii cei mai buni. Alergam de dimineata pana seara neobositi, cu pofta de viata si de cunoastere. Seara ne prindea tot impreuna, povestind minute in sir in fata portii intamplarile de peste zi. Doar glasul bunicii ma facea sa tresar si sa imi dau seama ca a trecut de mult ora obisnuita de culcare. Dar copiilor li se iarta orice. Din acea inocenta si naivitate nu pot iesi decat lucruri bune si numai asa amintirile se pastreaza vii si peste ani.

Sa poti sa te bucuri de orice, de plimbarea de dimineata prin iarba umeda, de aroma fragilor proaspat culesi, de parfumul teilor ce-si scutura florile, de ploaia calda de vara. Sa iti faci loc printre oamenii mari cand se aduna la sezatoare, sa asculti povesti din tineretea celor mai in varsta, sa fii prezent la fiecare eveniment important pentru oamenii locului si sa te bucuri de cantecul lautarilor din sat. Asa se simte bucuria copilariei.

Iar peste ani sa iti dai seama ca ai strans in cufarul din sufletul tau amintiri nepretuite, povete si experiente ce si-au pus amprenta asupra adultului de astazi. Cel care aduce bucurie in sufletele oamenilor cu fiecare nota si cu fiecare vers, cel pe care bucuria oamenilor il poarta pe cele mai inalte culmi. Andrei Balan&Orchestra este o formatie din Iasi ce isi propune sa faca inimi sa tresara, suflete sa se bucure si zambete sa se deschida larg pe chip.