Muzica de nunta si atmosfera evenimentului

Imaginează-ți o nuntă fără muzică. AI putea chiar să faci acest exercițiu. Caută un videoclip de la o nuntă și privește-l fără sonor. Ce vei înțelege din el? Absolut nimic. Vei vedea lume care dansează, dar nu vei ști de ce. Imaginează-ți apoi că tot acel spațiu este gol, oamenii stând la mesele lor. Cum ar fi atmosfera din jurul unui asemenea eveniment? La fel de funestă ca atmosfera unui parastas. O nuntă trebuie să aibă muzică, iar oamenii trebuie să aibă ocazia de a se dezlănțui pe ringul de dans și de a se distra mai bine ca oriunde în altă parte!

Acum se pune problema tipului de muzică pe care-l vei avea la nuntă. Nu toată muzica bună este pentru dans. Nu toată muzica pentru dans ridică tot alaiul de la mese. Aici vor apărea, cu siguranță, conflicte aprige între cei care vor muzică de club, cei care vor muzică populară, cei care vor muzică veche etc. Cel mai cinstit este să combini aceste genuri, pentru ca fiecare să audă ceea ce-i place și să se distreze. Ar fi lipsit de respect să ignori gusturile muzicale ale unor oameni pe care tot tu i-ai invitat la nuntă.

Pentru a putea să ai parte de varietate în genurile muzicale, trebuie să alegi cu mare grijă formația care urmeze să cânte la nunta ta. Ascultă cu atenție înainte, pentru a fi bine documentat înainte de a face alegerea finală. O formație bună pentru nunți se descurcă bine cu măcar trei sau patru genuri muzicale diferite, putând să se adapteze la cerințele celor prezenți. Este bine să asculți și recomandările altor prieteni care și-au făcut nunta, pentru a afla informații la prima mână despre cum și cât cântă fiecare formație în parte. Reclama din gură în gură este, până la urmă, cea mai eficientă.