Muzica de nunta, un compromis intre gusturi

Formațiile de nuntă din Iași funcționează într-un mediu în care, în același timp, concurența este acerbă, dar piața este destul de mare încât să le permită tuturor să existe. Dacă judeci în termenii economiei de piață, alegerea este la fel de simplă ca un simplu act de a da cu banul. Dar oare o formație pentru nuntă trebuie doar să fie avantajoasă din acest punct de vedere, sau are o misiune mai înaltă? Ce anume le departajează pe aceste formații una de cealaltă? Ce o face pe una mai bună ca alta? Evident, nimic obiectiv; nimic cuantificabil în cifre. Aici este vorba de calitatea muzicii, iar acest indicator este imposibil de judecat în mod absolut. Muzica este altfel percepută de către fiecare individ; în mod ideal, ar exista câte un tip de muzică pentru fiecare om de pe acest pământ.

Bineînțeles, așa ceva nu se poate întâmpla. O formație pentru nunți face un compromis între gusturile ascultătorilor ei, astfel încât să se apropie de perfecțiune pentru fiecare dintre aceștia. Aici se află adevărata calitate când vine vorba de formații. Modul în care o melodie este interpretată va părea extraordinar pentru o persoană și groaznic pentru alta. Calea de mijloc, mai precis abilitatea de a găsi această cale și de a merge pe ea, face o formație pentru nunți să aibă succes.

Cum faci, deci, ca să descoperi o formație pentru nunți care dispune de acest atu? Ascultându-le pe fiecare în parte și văzând care dintre ele împacă cei mai mulți dintre invitații tăi este cea mai sigură cale. Alegerea unei formații pentru nunta ta este un act democratic, în esența lui, pentru că acesta este interesul tău: ca evenimentul să aducă satisfacție unei proporții cât mai mari din alaiul de nuntă. Voia bună are darul de a fi contagioasă, așa că de îndată ce ai reușit să binedispui destulă lume, restul se vor băga în horă de la sine!