Traditii de Paste cu Andrei Balan

Frumusetea momentelor impreuna se ascunde timid in suflete, insa de sarbatori creeaza cele mai frumoase momente alaturi de familie. Ce draga mi-e aceasta sarbatoare, cand totul pare linistit si plin de bunatate, cand lumea nu se mai grabeste sa ajunga la birou, la facultate sau la o sedinta importanta, ci se grabeste sa ajunga acasa.

De Paste, toate traditiile iti coloreaza sufletul in cele mai frumoase nuante si il lumineaza, ii da libertate sa viseze, sa fie mai bun si sa imparta bucurie. Traditiile difera in functie de zonele tarii, insa peste tot buntatatea si linistea din suflete dau viata celor mai frumoase clipe.

In Joia Mare gospodinele aduna toate ingredientele si incep sa pregateasca pasca si cozonacul. Aceste delicii culinare sunt traditionale si se servesc de Paste cu multa bucurie in suflet. In Vinerea Mare, ouale sunt vospite in traditionala culoare rosie pentru a simboliza sangele lui Iisus Hristos cand a fost rastignit. In noaptea de Inviere, crestinii merg la biserica si iau lumina, unul dintre cele mai importante simboluri ale Pastelui, iar apoi iau parte la slujba de Inviere. Lumina este dusa acasa pentru a aduce pace si liniste in casa. Prima zi de Paste aduce familia impreuna, iar momentele pe care le petreceti in jurul mesei de Paste aduce fericire si liniste in suflete.
De Paste, toate drumurile duc acasa. Fiecare suflet se bucura de fericirea simpla, pe care o aveam in copilarie, iar momentele impreuna iti dau siguranta ca viata este frumoasa si ca tu trebuie sa te bucuri de ea in fiecare moment.